Golf på Costa del Sol

Costa del Sol, även känd som ”Solens kust”, är ett populärt turistmål som ligger på Spaniens södra kust. Det är också känt som en av de främsta golfdestinationerna i Europa, och erbjuder ett brett utbud av golfbanor som passar golfare på alla nivåer. Regionen är hem för över 70 golfbanor, av vilka många är designade av kända golfbanearkitekter som Robert Trent Jones, Dave Thomas och Nicklaus Design.

En av de mest populära golfdestinationerna på Costa del Sol är regionen Andalusien. Detta område är hem för några av de mest kända golfbanorna i Spanien, som Valderrama Golf Club, som har varit värd för Ryder Cup och Volvo Masters. Andra anmärkningsvärda golfbanor i området inkluderar Sotogrande Golf Club, Finca Cortesin Golf Club och La Reserva Golf Club.

En annan populär golfdestination på Costa del Sol är regionen Malaga. Detta område är hem för ett stort antal golfbanor, inklusive den berömda Mijas golfbana, som är hem för 36 hål av utmanande golf. Andra anmärkningsvärda golfbanor i området inkluderar Miraflores Golf Club, Calanova Golf Club och Santa Maria Golf Club.

Costa del Sol är också hem för ett antal golfresorter, som erbjuder golfare möjligheten att stanna och spela på samma plats. Några av de mest populära golfresorterna i regionen inkluderar La Cala Resort, som erbjuder tre 18-håls golfbanor, och Kempinski Hotel Bahía, som erbjuder en 18-håls golfbana och en 9-håls par-3-bana.

Förutom de många golfbanorna och resorterna, är Costa del Sol också hem för ett antal golfakademier och skolor, som erbjuder golfare möjligheten att förbättra sitt spel med hjälp av professionella golfinstruktörer.

Golfarnas paradis

Sammanfattningsvis är Costa del Sol en ledande golfdestination i Europa, som erbjuder ett brett utbud av golfbanor och bekvämligheter som passar golfare på alla nivåer. Från de berömda golfbanorna i Andalusien till de många golfbanorna och resorterna i Malaga, Costa del Sol har något för alla golfare. Dessutom erbjuder regionen en mängd olika golfakademier och skolor för golfare som vill förbättra sitt spel.

Kontakta oss