Ekonomi

Spanien har en blandad kapitalistisk ekonomi, som har varit en av de mest dynamiska och snabbt växande bland EU-länderna. Landets BNP har vuxit stadigt under det senaste decenniet och ekonomin växer för närvarande i en stadig takt.

Företagande

Att ha ett företag i Spanien kan erbjuda ett antal fördelar för företag, såsom tillgång till den europeiska marknaden, en kunnig arbetskraft och en gynnsam affärsmiljö. Men det finns också vissa utmaningar som företag bör vara medvetna om när de startar ett företag i Spanien.

Läs mer om Företagande

Jobb

Att ha ett jobb i Spanien kan erbjuda en rad fördelar, såsom hög livskvalitet, en mångsidig kultur och ett gynnsamt klimat. Men det finns också vissa utmaningar som arbetstagare bör vara medvetna om när de söker jobb i Spanien.

Läs mer om Jobb

Skatter

Skatter i Spanien är ett komplext och nyanserat ämne, med en rad olika skatter som privatpersoner och företag måste betala. Det spanska skattesystemet är uppdelat i två huvudkategorier: direkta skatter och indirekta skatter

Läs mer om Skatter

Beckham law

Beckhamlagen, även känd som Non-Resident Income Tax Law. Lagen infördes 2005 och fick sitt namn efter den berömda engelske fotbollsspelaren David Beckham, som var en av de första högprofilerade individerna som utnyttjade lagen när han flyttade till Spanien för att spela för Real Madrid.

Läs mer om Beckham law

Banker

Spanien har en välutvecklad banksektor, med en mängd olika finansiella institutioner som erbjuder låneprodukter och andra finansiella tjänster. Några av de största bankerna i Spanien inkluderar Banco Sabadell, Santander, BBVA, Citibank, HSBC och Deutsche Bank.

Läs mer om Banker

Försäkringsbolag

Spanien är hem för en mångsidig och välutvecklad finanssektor, inklusive ett antal försäkringsbolag som erbjuder en rad försäkringsprodukter och tjänster. Några av de största försäkringsbolagen i Spanien inkluderar Banco Sabadell, Santander, BBVA, Citibank, HSBC och Deutsche Bank.

Läs mer om Försäkringsbolag