Förskolor

Precis som med skolor finns det en rad olika alternativ för förskolor i Spanien, och är för barn mellan 3 och 6 år. Både statliga och privata förskolor finns att välja mellan samt både traditionella spanska förskolor eller möjlighet till svenska eller internationella förskolor.

Svenska förskolor i Spanien är baserade på det svenska utbildningssystemet och erbjuder ett unikt förhållningssätt till förskoleundervisning. De fokuserar på lekbaserat lärande och syftar till att ge en stimulerande och uppfostrande miljö för barn att utvecklas socialt, emotionellt och kognitivt. Den svenska förskolans läroplan betonar vikten av kreativitet, självständighet och nyfikenhet och uppmuntrar barn att utforska och lära genom lek och praktiska aktiviteter. Det är stor tonvikt på utomhusaktiviteter och natur, med många skolor som har utomhuslekplatser och trädgårdar som används som en förlängning av klassrummet. Detta tillvägagångssätt bygger på den svenska principen om ”friluftsliv” som betyder ”fritt luftliv” och uppmuntrar barn att vistas utomhus och utveckla en koppling till naturen.

Språkmässigt erbjuder de flesta svenska förskolor i Spanien en flerspråkig undervisning, med lektioner på både svenska, spanska och engelska. Detta gör att barn kan bli flytande i flera språk, vilket är en viktig färdighet för deras framtida utbildning och karriärmöjligheter. Däremot kan det vara mer lämpligt att välja en internationell förskola om man önskar större vikt på att barnen ska integreras i andra språk då svenska förskolor just finns för att fokusera på svenska språket och svenska läroplanen.

De flesta skolor i Spanien erbjuder även förskola till skillnad från Sverige där förskolor och skolor oftast är uppdelade.

Vi på Spainmundo samarbetar med Swedish International School och kan hjälpa er att få en plats på den bra belägna skolan som finns mellan Marbella och Estepona.
Skolan har förskola från 2 års ålder och uppåt.

Länk till skolan www.sweintschool.com

 

Kontakta oss