Områden på Costa del Sol

Costa del Sol, även känd som ”Solens kust”, är ett populärt turistmål som ligger på Spaniens södra kust. Regionen sträcker sig från Malaga i väster till gränsen till Gibraltar i öster och består av flera städer och byar som erbjuder ett brett utbud av aktiviteter, attraktioner och bekvämligheter.

Marbella: Marbella är en av de mest populära städerna på Costa del Sol. Det är känt för sina lyxfastigheter, exklusiva butiker och restauranger och vackra stränder. Staden har också en historisk gammal stad, känd som ”Casco Antiguo”, som är hem för charmiga gator och torg kantade av butiker, kaféer och restauranger.

Puerto Banus: Puerto Banus är en småbåtshamnstad som ligger strax väster om Marbella. Det är känt för sina lyxyachter, designerbutiker och exklusiva restauranger och barer. Staden är också hem för det berömda varuhuset El Corte Ingles och shoppingcentret Marina Banus.

Estepona: Estepona är en charmig stad som ligger väster om Marbella. Det är känt för sin traditionella spanska arkitektur, vackra stränder och strandpromenad kantad av restauranger och barer. Staden har också en historisk gammal stad, som är hem för charmiga gator och torg kantade av butiker, kaféer och restauranger.

Malaga: Malaga är huvudstaden på Costa del Sol och provinsen Malaga. Det är känt för sitt rika kulturarv, historiska landmärken och museer. Det är också ett nav för shopping, restauranger och nattliv, samt dess stränder.

Fuengirola: Fuengirola är en stad som ligger på Spaniens södra kust. Det är känt för sina stränder, strandpromenad och småbåtshamn. Staden har också en historisk gammal stad, som är hem för charmiga gator och torg kantade av butiker, kaféer och restauranger.

Torremolinos: Torremolinos är en stad som ligger på Spaniens södra kust. Det är känt för sina stränder, strandpromenad och småbåtshamn. Staden har också en historisk gammal stad, som är hem för charmiga gator och torg kantade av butiker, kaféer och restauranger.

Sammanfattningsvis är Costa del Sol ett populärt turistmål som erbjuder ett brett utbud av aktiviteter, attraktioner och bekvämligheter. Regionen består av flera städer och byar, var och en med sin egen unika karaktär och attraktioner. Populära städer inkluderar Marbella, Puerto Banus, Estepona, Malaga, Fuengirola och Torremolinos

Områden i Marbella

Marbella är en populär stad som ligger på Costa del Sol i södra Spanien. Staden är känd för sina lyxfastigheter, exklusiva butiker och restauranger och vackra stränder. Den består av flera distinkta områden, alla med sin egen unika karaktär och bekvämligheter.

 • Golden Mile: The Golden Mile är en kuststräcka som går från Marbella till Puerto Banus. Det är känt för sina lyxiga fastigheter, exklusiva butiker och restauranger. Området är också hem för flera kända hotell, inklusive Marbella Club Hotel och Puente Romano Hotel.
 • Gamla stan: Gamla stan, även känd som ”Casco Antiguo”, är Marbellas historiska centrum. Det är hem för charmiga gator och torg kantade av butiker, kaféer och restauranger. I området finns också det berömda Orange Square, som är omgivet av traditionell andalusisk arkitektur.
 • Nueva Andalucia: Nueva Andalucia är ett bostadsområde som ligger strax väster om Marbella. Det är känt för sina lyxfastigheter och den berömda småbåtshamnen Puerto Banus. Området har också flera golfbanor, inklusive Aloha Golf Course och Las Brisas Golf Course.
 • San Pedro de Alcantara: San Pedro de Alcantara är en stad som ligger strax väster om Marbella. Det är känt för sin traditionella spanska arkitektur, vackra stränder och strandpromenad kantad av restauranger och barer. Staden har också en historisk gammal stad, som är hem för charmiga gator och torg kantade av butiker, kaféer och restauranger.
 • Elviria: Elviria är ett bostadsområde som ligger öster om Marbella. Det är känt för sina lyxfastigheter och vackra stränder, som Nikki Beach och den berömda strandklubben Don Carlos. Området har också flera golfbanor, inklusive Santa Maria Golf Course.
 • La Mairena: La Mairena är ett bostadsområde som ligger i bergen öster om Marbella. Det är känt för sina lyxiga fastigheter och spektakulära vyer över Medelhavet. I området ligger också golfbanan La Mairena.

Andra områden i och runt Marbella. De omgivande områdena erbjuder en mängd olika boendealternativ, alla med sin egen unika karaktär och bekvämligheter:

 • Guadalmina: ligger strax väster om San Pedro de Alcantara och erbjuder exklusivt boende med lyxfastigheter, golfbanor och strandklubbar.
 • Sierra Blanca: ligger i bergen väster om Marbella, erbjuder exklusivt, exklusivt boende med lyxiga fastigheter och fantastisk utsikt.
 • Benhavis: ligger i bergen, erbjuder ett lantligt och lugnt boende med lyxiga fastigheter och en charmig byatmosfär.
 • El Paraiso: ligger strax öster om Marbella, erbjuder lyxfastigheter, golfbanor och närhet till stranden.
 • Zagaleta: beläget i bergen väster om Marbella, erbjuder ultra-exklusivt, privat boende med lyxfastigheter, privata faciliteter och naturomgivningar.
 • Los Monteros: ligger öster om Marbella, erbjuder lyxfastigheter, strandklubbar och närhet till stranden.
 • La Quinta: ligger i bergen väster om Nueva Andalucia och erbjuder lyxiga fastigheter och golfbanor.
 • Los Flamingos: ligger strax väster om Estepona, erbjuder lyxfastigheter, golfbanor och närhet till stranden.
 • Los Naranjos: ligger i Nueva Andalucia och erbjuder lyxiga fastigheter och golfbanor.
 • Los Alamos: beläget i Nueva Andalucia, erbjuder lyxiga fastigheter och närhet till stranden.
 • Elviria: ligger öster om Marbella, erbjuder lyxfastigheter, golfbanor och närhet till stranden.

Marbella och dess omgivningar erbjuder en mängd olika boendealternativ för olika preferenser och livsstilar, allt från förort till exklusivt och privat boende, alla med sin egen uppsättning bekvämligheter och attraktioner.

Costa del Sol har allt

Sammanfattningsvis är Costa del Sol ett populärt turistmål som erbjuder ett brett utbud av aktiviteter, attraktioner och bekvämligheter. Regionen består av flera städer och byar, var och en med sin egen unika karaktär och attraktioner. Populära städer inkluderar Marbella, Puerto Banus, Estepona, Malaga, Fuengirola och Torremolinos

Kontakta oss