Sjukvård

Costa del Sol, som ligger på Spaniens södra kust, är känt för sitt utmärkta sjukvårdssystem. Regionen erbjuder ett brett utbud av medicinska faciliteter, inklusive både offentliga och privata sjukhus och kliniker, samt en mängd specialiserade medicinska centra.

Offentlig sjukvård på Costa del Sol tillhandahålls av den spanska nationella hälsovården (NHS). NHS erbjuder ett brett utbud av medicinska tjänster och behandlingar, inklusive allmänmedicin, specialistvård och sjukhustjänster. Kvaliteten på vården som tillhandahålls av NHS anses allmänt vara god och den är tillgänglig för alla lagliga invånare i Spanien, oavsett nationalitet.

Väntetiderna för vissa ingrepp och behandlingar kan dock vara längre än inom privat sjukvård. Dessutom kan tillgången på vissa behandlingar, såsom cancerbehandlingar, variera beroende på platsen.

Privat sjukvård på Costa del Sol är också ett alternativ för dem som letar efter mer specialiserad eller snabb vård. Privata sjukhus och kliniker i området erbjuder ett brett utbud av tjänster, inklusive allmänmedicin, specialistvård och sjukhustjänster. Privata vårdgivare erbjuder också en rad specialiserade medicinska centra, såsom cancerbehandlingscenter och fertilitetskliniker.

Ett av de mest anmärkningsvärda privata sjukhusen i området är Quirónsalud-sjukhuset i Marbella. Sjukhuset erbjuder ett brett utbud av tjänster, inklusive allmänmedicin, specialistvård och sjukhustjänster. Den är utrustad med den senaste tekniken och bemannad av högt kvalificerad medicinsk personal. Sjukhuset erbjuder också en rad specialiserade medicinska centra, inklusive cancerbehandlingscenter, fertilitetskliniker och en förlossningsenhet.

Förutom sjukhus och kliniker erbjuder Costa del Sol också ett brett utbud av specialiserade medicinska centra, såsom tandvårdskliniker, optiker och sjukgymnaster. Många av dessa centra är bemannade av högt kvalificerad medicinsk personal och erbjuder en rad tjänster och behandlingar.

Rätt vård i rätt tid

För expats som bor på Costa del Sol är det viktigt att ha ett giltigt europeiskt sjukförsäkringskort (EHIC) eller privat sjukförsäkring. EHIC tillåter individer att få tillgång till offentliga hälsovårdstjänster i Spanien, men det är viktigt att notera att det kanske inte täcker alla kostnader, och många expats väljer att ha en privat sjukförsäkring för att täcka eventuella extra kostnader.

Kontakta oss