Skolor

Costa del Sol, som ligger på Spaniens södra kust, är ett populärt resmål för expats, inklusive de från Sverige. För barnfamiljer kan skolvalet vara en viktig faktor i deras beslut att flytta till området. Costa del Sol erbjuder en rad svenska utbildningsalternativ, internationella och lokala skolor.

På Costa del Sol finns två svenska skolor i dagsläget – Svenska Skolan Costa del Sol i Fungerola samt Svenska skolan i Marbella. Svenska korttidsskolor finns också för dom som kommer en kortare tid. Skolorna erbjuder en svensk utbildning för barn från förskola till gymnasieskola med fokus på Svenska, Spanska och Engelska. Skolorna följer den svenska läroplanen och klasserna undervisas på svenska. Skolorna erbjuder också en rad fritidsaktiviteter, inklusive sport, musik och andra aktiviteter.

För familjer som letar efter en mer lokal utbildning erbjuder Costa del Sol en rad spanska skolor. Dessa skolor följer den spanska nationella läroplanen och klasserna undervisas på spanska. Många av dessa skolor erbjuder även fritidsaktiviteter, som sport och musik.

För familjer som föredrar en mer internationell utbildning flera bra alternativ som exempelvis Laude San Pedro, Swans international, American college eller Aloha college alternativ. Skolorna, som ligger i Marbella området, erbjuder också en rad fritidsaktiviteter, inklusive sport och musik.

Utöver dessa specifika skolor erbjuder Costa del Sol också en rad internationella skolor, såsom The German School of Malaga, som följer den tyska läroplanen och The French Lycee of Malaga, som följer den franska läroplanen.

Det är viktigt att notera att kvaliteten på utbildningen i Spanien kan variera mycket beroende på skolan och området. Det rekommenderas att familjer undersöker och besöker skolor i det område de överväger innan de fattar ett beslut. Det är också viktigt att notera att vissa internationella skolor kan ha långa väntelistor, så det rekommenderas att familjer ansöker tidigt.

Hitta en passande skola

Sammanfattningsvis erbjuder Costa del Sol en mängd olika utbildningsalternativ för barnfamiljer, inklusive svenska skolor, internationella skolor, spanska skolor och andra utländska skolor, som tyska och franska. Dessa skolor tillgodoser olika behov och preferenser, och det är viktigt för familjer att undersöka och besöka skolor innan de fattar ett beslut. Med ett bra utbud av tillgängliga alternativ kan barnfamiljer hitta en lämplig skola i området och ge sina barn en utbildning av hög kvalitet. Vi på Spainmundo kan rådde er i att hitta en skola som passar för era barn.

Kontakta oss